Οι συγγραφείς μας
Πατώντας το αντίστοιχο αρχικό γράμμα του συγγραφεά που επιλέξετε θα δείτε την λίστα με τους συγγραφείς με το ίδιο αρχικό γράμμα. Επιλέγοντας το όνομα του συγγραφέα θα δείτε το βιογραφικό του και τα βιβλία του.
Αβραμίδης Όμηρος
Αβραμίδης Όμηρος
Ο Όμηρος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Κύπρο, σπούδασε Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Εφηρμοσμένη Γλωσσολογία στη Σορβόνη, εργάστηκε ως καθηγητής στην κυπριακή μέση εκπαίδευση μέχρι το 1974.
>> διαβάστε περισσότερα
Μεταξά Ελευθερία
Μεταξά Ελευθερία
>> διαβάστε περισσότερα
Κεκροπούλου Ελένη
Κεκροπούλου Ελένη
Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα μεταφράσει από Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική, έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη,του Αισώπου και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για τη μετάφρασή της στο ποιητικό έπος του νομπελίστα Ντέρεκ Γουόλκοτ Όμηρος. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και τριάντα χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Δηλώνει «μαθήτρια δια βίου» και έχει γράψει επίσης τη μυθιστορηματική βιογραφία Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Καπετάνισσα, και το Αγγέλικα η Μαντενούτα, μυθιστόρημα βασισμένο στην πραγματική ιστορία της μητέρας του Διονυσίου Σολωμού, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ωκεανός.
>> διαβάστε περισσότερα
Απέργη Έλσα
Απέργη Έλσα
Η Έλσα Απέργη γεννήθηκε στην Πρέβεζα όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στην Ιταλία όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τον Ρωμαϊκό Πολιτισμό καθώς και τα ανεπανάληπτα αναγεννησιακά έργα. Επιστρέφοντας εργάστηκε, και εξακολουθεί, ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα. Η ενασχόληση της με τα κοινά της πρόσφερε, για περίπου τέσσερα χρόνια, μια θέση στο πνευματικό κέντρο του ομωνύμου Δήμου. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου και απολαμβάνει το έντονο αρχαιολογικό αλλά και πολιτισμικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η πόλη. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γυιούς.
>> διαβάστε περισσότερα
Βήτας Αθανάσιος
Βήτας Αθανάσιος
Ο Αθανάσιος Βήτας γεννήθηκε τον Απρίλη του 1969. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή και τον Δεκέμβριο του 2003 έλαβε τον τίτλο Ειδικός Γενικός Ιατρός, τέσσερα χρόνια αργότερα αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Κατά τη δεκαετία που πέρασε εκπόνησε πλούσια επιστημονική εργογραφία με κορύφωση δύο μελέτες που έλαβαν πρώτα πανελλήνια βραβεία κι άλλες δύο οι οποίες τιμήθηκαν με επαίνους, σε τέσσερα αντίστοιχα, ιατρικά συνέδρια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, αρκετές ανακοινώσεις του διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκά συνέδρια, επιστημονικά κέντρα κι ακαδημαϊκά Ιδρύματα της αλλοδαπής: Göttingen-Γερμανία, Gozo-Μάλτα, Verona-Ιταλία, Nice-Γαλλία, London-Ηνωμένο Βασίλειο, Vienna-Αυστρία. Πολλές εργασίες κι επιστημονικά του άρθρα φιλοξενούνται σε στήλες ελληνικών και ξενόγλωσσων ιατρικών περιοδικών καθώς και στο διαδίκτυο. Είναι μέλος της European General Practice Research Network και της American Association of Family Physicians. Παράλληλα με τη συγγραφή των ?χραντων ολοκλήρωσε και τη μετεκπαίδευσή του στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Σήμερα, ασκεί την Ιατρική στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον βαθμό του Επιμελητή Α΄ Ε.Σ.Υ. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. athanasiosgvitas@yahoo.gr Αθανάσιος Βήτας
>> διαβάστε περισσότερα
Βιολιτζή Σάντυ
Βιολιτζή Σάντυ
Η Σάντυ Βιολιτζή είναι Θεσσαλονικιά. Εργάστηκε με συνέπεια επί σειρά ετών στον εμπορικό και στον φαρμακευτικό κλάδο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γυιό και μια κόρη. Όταν ολοκλήρωσε τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, εγκαταστάθηκε με τον αγαπημένο της σύντροφο στην εξοχή. Εκεί, γοητευμένη από τις ομορφιές και τις μοσχοβολιές της Φύσης παραδόθηκε στη μαγεία της συγγραφής. Ταυτόχρονα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Ελληνικού Πολιτισμού.
>> διαβάστε περισσότερα
Καριδάδ Μπράβο `Αδαμς
Καριδάδ Μπράβο `Αδαμς
Η Καριδάδ Μπράβο `Αδαμς γεννήθηκε στη Βιγιαερμόσα του Ταμπάσκο, από Κουβανέζους γονείς που και οι δύο ήταν ηθοποιοί. Έζησε αρχικά στην Κούβα και κατόπιν εγκαταστάθηκε στο Μεξικό όπου και γνώρισε τεράστια επιτυχία με το βιβλίο της ?γρια Καρδιά, για το οποίο χαρακτηρίστηκε ως η Μάργκαρετ Μίτσελ (Όσα παίρνει ο Aνεμος) της Λατινικής Αμερικής. Επί πολλά χρόνια αρθρογράφησε σε περιοδικά και σε εφημερίδες του Μεξικού. Έχει γράψει πολλά ρομάντζα, θεατρικά έργα και σενάρια για την τηλεόραση του Μεξικού και της Βενεζουέλας. Πέθανε το 1990 στο Μεξικό, έχοντας καταξιωθεί ως η πιο πολυδιαβασμένη συγγραφέας της Λατινικής Αμερικής.
>> διαβάστε περισσότερα
Μανθεάκη Δήμητρα
Μανθεάκη Δήμητρα
Η Δήμητρα Χρηστίδου-Μανθεάκη γεννήθηκε στα Γιάννενα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως επιχειρηματίας, διατηρώντας φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξη Μανθεάκη, γνωστό επικοινωνιολόγο, πρώην εκπρόσωπο της οικογένειας Ρουσσέλ-Ωνάση, συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα IPSACI (The International Parthenon Sculptures Action Committee) που αριθμεί 240.000 μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
>> διαβάστε περισσότερα
Δημητριάδου Ευγενία
Δημητριάδου Ευγενία
Η Ευγενία Δηʽητριάδου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έλκει την καταγωγή της από την όμορφη Κεραʽωτή Καβάλας αλλά και την ξεχωριστή Μύκονο και ζει μόνιμα στην Αθήνα ʽε την οικογένειά της. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλινικής διαιτολογίας και εργάστηκε στο διαιτολογικό τμήμα ιδιωτικού νοσοκομείου των Αθηνών για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Tο πρώτο βιβλίο της Τα Λάθη της Σιωπής κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Modern Times. Η Γαλήνη της Ψυχής μου είναι το δεύτερο βιβλίο της.
>> διαβάστε περισσότερα
Φάκος Γεώργιος
Φάκος Γεώργιος
Ο Γιώργος Φάκος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας. Εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, μέχρι το 2012, που παραιτήθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ακόμη εννέα βιβλία του, πολιτικού, δημοσιογραφικού, αθλητικού και ιστορικού περιεχομένου. Έχει βραβευτεί για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και τη συγγραφή βιβλίων. Παράλληλα, ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, κατέχοντας σήμερα τον 5ο βαθμό (dan) μαύρης ζώνης στο καράτε. Το βιβλίο του Θανάσιμη Παγίδα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
>> διαβάστε περισσότερα
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 Επόμενη Τελευταία σελίδα
εμφάνιση ανά:
Copyright © Εκδόσεις Ωκεανός. All rights reserved.