Παρουσίαση "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου". Μαρία Παναγοπούλου. Π. Φάληρο

 Μαρία Παναγοπούλου, «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου», Εκδόσεις Ωκεανός

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ωκεανός 
παρουσίασαν το μυθιστόρημα της αρθρογράφου-συγγραφέως,
Μαρίας Παναγοπούλου«Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου».
 
Μαρία Παναγοπούλου, «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου», Εκδόσεις Ωκεανός
 
Για το βιβλίο μίλησαν:
Προλόγισε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας.
 
Μαρία Παναγοπούλου, «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου», Εκδόσεις Ωκεανός

Οι ζωές των αληθινών ηρώων του βιβλίου αποδόθηκαν μουσικά από τους:
Τραγούδια της Τζένης Βάνου ερμήνευσε η κόρης της, Αθηνά Ρηγοπούλου.
 
Μαρία Παναγοπούλου, «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου», Εκδόσεις Ωκεανός
 
Την βάπτισαν Μαρία. Όμως το όνομα της καρδιάς της ήταν άλλο: Μάικα.

Μάικα, που στη γλώσσα των Πομάκων σημαίνει "μάνα". Όνομα που η ίδια το επέλεξε, θαρρείς από μια εσωτερική διαίσθηση... χωρίς να γνωρίζει πως λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος ο Έρωτας θα της στερούσε το δικαίωμα να φέρει στον κόσμο δικά της παιδιά, αφήνοντάς την με την κοιλιά άδεια, την ψυχή κενή και μ’ ένα κουκλάκι, πιστό αντίγραφο μωρού, από αυτά που κάποιοι άνθρωποι συλλέγουν και ζουν μαζί τους σαν να είναι αληθινά, στην αγκαλιά της...

Ο Νικήτας Ρενιέρης, ένας άνδρας ωραίος, ισχυρός, που μοιάζει να τα έχει όλα, από ένα τραγικό γύρισμα της ειμαρμένης χάνει σε μια στιγμή τα πάντα: τη νεογέννητη κόρη του, τη νόμιμη σύζυγό του, μα και τη γυναίκα που λάτρεψε όσο καμία...

Οι άνεμοι της μοίρας θα υφάνουν στον ιστό τους το χθες και το σήμερα των ηρώων και θα τους φέρουν μπροστά στην αποκάλυψη ότι ευτυχία και δυστυχία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ένα μυθιστόρημα τρυφερό και σκληρό, συγκινητικό και αγωνιώδες, με γοητευτικούς ήρωες που αναζητούν αλήθειες οι οποίες οδηγούν σε ανατροπές και σε αποκαλύψεις που πληγώνουν κατάκαρδα και δοκιμάζουν τις αντοχές της ανθρώπινης λογικής.
Η Μαρία Παναγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το πραγματικό της επίθετο είναι Παναγοηλιοπούλου, αλλά όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σε ηλικία 18 ετών, κατάλαβε ότι δεν είχε καμία ελπίδα να κάνει καριέρα με ένα επώνυμο-σιδηρόδρομο και πήρε την απόφαση να το περικόψει. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον... έρωτα.
Ο γάμος και η γέννηση του γιου της έβαλαν τα σχέδιά της για καριέρα σε δεύτερη μοίρα αφού προτίμησε τον ρόλο της full time μαμάς, ξεδίνοντας μέσα από το (ερασιτεχνικό) γράψιμο. Μόλις ο γιος της μεγάλωσε, επέστρεψε στη δουλειά της επιλέγοντας το πιο μαγικό κομμάτι των Μέσων Ενημέρωσης, αυτό που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες.
Παράλληλα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Κυριακάτικη και στο aixmi.gr ενώ διατηρεί το προσωπικό της site (thisimarias.com). Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα και μητέρα του Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα.
Το «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου», είναι το πρώτο της βιβλίο.
Copyright © Εκδόσεις Ωκεανός. All rights reserved.